Home > Klanten netwerk
NLENFR

ASML

ASML

ASML produceert complexe lithografiemachines voor de halfgeleiderindustrie. Deze machines worden gebruikt bij het maken van chips. Klanten van ASML zijn dan ook voornamelijk chipproducenten. De afgelopen jaren zijn de chips steeds sneller, kleiner, slimmer, energiezuiniger en beter betaalbaar geworden en het onderzoek van ASML heeft hieraan een belangrijke bijdrage geleverd. ASML is een samenvoeging van ASM International en Philips en in 1984 tot stand gekomen. Philips heeft ASML in 1995 naar de beurs gebracht. In 2001 is ASML gefuseerd met Silicon Valley Group Lithography en in datzelfde jaar heeft Philips haar aandeel teruggebracht tot zeven procent.

De ingenieurs maken het verschil
De stuwende kracht achter de technologische doorbraken van ASML zijn engineers die vooruit denken. De medewerkers van ASML behoren tot de creatiefste denkers in de natuurkunde, wiskunde, scheikunde, mechatronica, optica, werktuigkunde, software en informatica.

ASML en Sector Recruitment
ASML is een van de grootste klanten van de gehele X-Group. Deze marktleider in de Semicon industrie vereist niet alleen grote specialisatie, maar ook een groot internationaal netwerk. Vanuit de Xgroup werken ruim meer dan 100 mensen voor ASML met ruim 30 verschillende nationaliteiten 

Deel dit bedrijf
DHV ASML Cofely Heptagon T-Mobile Netherlands BAM Philips Consumer Lifestyle